زبان سالیدیتی چندین راه برای دریافت کامپایلر بر روی سیستم عاملهای مختلف داره که روشهای استفاده مختلفی رو هم براتون به ارمغان میاره. اما لازم نیست از الان نگران این باشید که وای امکان نداره من زبان سالیدیتی یاید بگیرم، هیچوقت فراموش نکنید اولین قدم یک بچه در دنیا براش سخته و ما هم یک بچه در دنیایی از اطلاعات یعنی اینترنت هستیم، پس بیاید از یک بچه، بچهتر نباشیم و نترسیم و تلاش کنیم با هم دیگه. خب حالا وقتش رسیده که توی این مقاله آموزشی شروع کنیم بریم به سمت روشهای مختلف نصب کامپایلر سالیدیتی (Solidity) بر روی سیستم عامل مد نظرتون.
اگر سوالی چیزی براتون پیش اومد خوش حال میشم کامنت بزارید و ازم بپرسید و یا اگر نسخهای اومد که تحت این موارد کامپایل نمیشد دیگه باز هم لطفا بهم بگید، درگیری زیاده و من نمیتونم همیشه حواسم رو نسبت به نسخههای تمامی زبانها جمع کنم، ممنون.
- روش های مختلف نصب کامپایلر زبان سالیدیتی بر روی سیستم عامل ها
- روش دریافت Remix Compiler کامپایلر زبان سالیدیتی (Solidity) – Ethereum
- روش دریافت npm / Node.js کامپایلر زبان سالیدیتی (Solidity) – اتریوم
- npm install -g solc
- روش دریافت Docker کامپایلر زبان سالیدیتی (Solidity) – اتریوم
- docker run ethereum/solc:stable –help
- docker run ethereum/solc:0.5.4 –help
- docker run -v /local/path:/sources ethereum/solc:stable -o /sources/output –abi –bin /sources/Contract.sol
- docker run ethereum/solc:stable –standard-json < input.json > output.json
- روش Linux Packages یا بسته های لینوکسی دریافت کامپایلر زبان سالیدیتی (Solidity)
- pacman -S solidity
- روش macOS Packages یا بستههای مک دریافت کامپایلر سالیدیتی (Solidity)
روش های مختلف نصب کامپایلر زبان سالیدیتی بر روی سیستم عامل ها
سالیدیتی روش های مختلفی رو براتون در دسترس گزاشته تا هر شخصی با هر سیستم عاملی یعنی ویندوز، مک، لینوکس و حتی آنلاین! بتونه هر جایی از دنیا که هستش، کدها و قصدی که از زبان سالیدیتی رو داره کامپایل کنه و لذتش رو ببره!، خب روشهای نصب سالیدیتی شامل:
- Remix
- Npm / Node.js
- Docker
- Linux Packages
- Macos Packages
روش دریافت Remix Compiler کامپایلر زبان سالیدیتی (Solidity) – Ethereum
خود توکن اتریوم جهت استفاده از زبان سالیدیتی برای قرار دادهای هوشمند کوچک روش Remix رو توصیه میکنه، به خاطر این که دسترسی آنلاین رو براتون فراهم میکنه و در کمترین زمان ممکن شما میتونید اولین کدتون رو در دنیای متفاوتی از برنامه نویسی تجربه کنید.
رفتن به کامپایلر ریمیکس (Remix Compiler)
همینطور جهت دسترسی به این کامپایلر هم میتونید بدون مراجعه به لینک بالا و فقط با رفتن به سایت گیت هاب که لینکش رو باز هم قرار میدم برید و بر روی سیستمتون فایل زیپ Zip. رو اکسترکت کنید و شروع به کد زنی کنید.
رفتن به دانلود فایل زیپ (Remix Compiler)
در نظر داشته باشید که اگر قصد دارید قراردادهای هوشمند بزرگ و عمدتا پروژه بزرگی رو در نظر دارید بهتره که از کامپایلرهای اصلی استفاده کنید که در ادامه بهتون معرفی میکنم.
روش دریافت npm / Node.js کامپایلر زبان سالیدیتی (Solidity) – اتریوم
یکی از سریعترین راهها برای این که دسترسی به کامپایلر 2/3 کامل با تمامی ویژگیها داشته باشید این هستش که باید از طریق Node.js و یا با کمند npm کامپایلر رو صدا بزنید تا در یکی از دایرکتوریهای کامپیوترتون بیاد بشینه. فقط باید بدونید که این اول از همه نیاز به نصب Node.js داره.
دانلود و نصب Node.js
نکته: منظور از کامپایلر 2/3 کامل این هستش که بعضی از ویژگی باز هم نسبت به سایر کامپایلرهای بعدی کمتر هستش، :)). نگران نباشید هر کس راهی برای خودش توی این دنیا پیدا میکنه.
خلاصه بعد از این که Node.js بر روی کامپیوترتون نصب کردین، حالا وقتش هستش که توی CMD یک دایرکتوری یا بسازید (mkdir) و یا به یکی از فولدرهاتون با دستور (Cd) برید و در نهایت کد زیر رو بزنید:
npm install -g solc
در آخر این قسمت باید بگم خدمتتون که کمند یا دستور (Solc) با (Solcjs) فرق داره و برای اطلاع از مشخصات و دستور العملهای بیشتر درباره Solcjs بهتره که به Repository یا مخزن خود solcjs برید تا پروندهها و دستورالعملها رو بهتر و بیشتر دربارهاش مطالعه کنید، اگر وقت کنم همشو براتون باز میکنم.
مخزن منبع و یا سورس Solcjs
روش دریافت Docker کامپایلر زبان سالیدیتی (Solidity) – اتریوم
داکر دارای اسناد و تصاویری از نسخهها و یا سازههای مختلف Solc از سازمان اتریوم هست که با استفاده از داکر و تگ (stable) میتونید آخرین نسخه کامپایلر سالیدیتی رو دریافت نمایید، همچنین با استفاده از تگ (nightly) جهت دریافت تغییرات نسخهای که هنوز به سر انجام نرسیدن و یا در حال تست هم هستن دریافت کنید.
Docker image کامپایلر سالیدیتی رو قابل اجرا گزاشته و شما میتوانید تمامی آرگومانهای کامپایلر رو درونش بریزید و با استفاده از دستور زیر میتونید که با داکر کامپایلر رو دریافت کنید:
docker run ethereum/solc:stable –help
همچنین میتونید با استفاده از تیکه دستور زیر نسخه و یا Version مورد نظرتون رو نصب کنید:
docker run ethereum/solc:0.5.4 –help
نکته: اگر دقت کنید به همین کد دستوری خیلی کوچیک میتونید بفهمید که تنها با دو نقطه گزاشتن جلوی solc خیلی خیلی راحت میتونید نسخه مورد نظرتون رو با نوشتن stable و یا اعداد مورد نظرتون دریافت کنید.
کمپایل سالیدیتی در سرور
اگر حالا قصد دارین که فایلهای سالیدیتی رو روی host machine و یا سرور کامپایل کنید، کافیه خروجی و ورودی فایلهای داخلی رو مونت (Mount) کنید، برای مثال:
docker run -v /local/path:/sources ethereum/solc:stable -o /sources/output –abi –bin /sources/Contract.sol
در آخر این قسمت هم لازمه بدونید که میتونید از استاندارد رابط JSON استفاده کنید، زمانی که از رابط JSON استفاده کنید نیازی به حتما مونت کردن هیچ دایرکتوری ندارید تا زمانی که ورودی JSON شاملش هست.
docker run ethereum/solc:stable –standard-json < input.json > output.json
روش Linux Packages یا بسته های لینوکسی دریافت کامپایلر زبان سالیدیتی (Solidity)
اول از همه بهتره بدونید بهترین منبع یا سورس برای پکیجهای باینری سالیدیتی لینک زیر هستش:
منبع اصلی پکیجهای باینری
جهت دریافت نسخه Stable سالیدیتی در لینوکس ubuntu کافیه دستورات زیر رو استفاده کنید:
sudo add-apt-repository ppa:ethereum/ethereum
sudo apt-get update
sudo apt-get install solc
و همینطور جهت دریافت آخرین نسخه nightly فقط کافیه از دستورات زیر استفاده کنید:
نکته: نسخه nightly یعنی نسخه تموم نشده و یا تکمیل نشده از آخرین نسخهای که بعدا قراره پس از تکمیل شدن، رونمایی بشه.
sudo add-apt-repository ppa:ethereum/ethereum
sudo add-apt-repository ppa:ethereum/ethereum-dev
sudo apt-get update
sudo apt-get install solc
خب پس بقیه نسخهها چی؟ اصلا جای نگرانی نیستش چون تعداد انتشار کنندگان لینوکس زیاد هستش و پکیجهای مختص به خودشون رو ارائه میدن، فقط کافیه جهت این که به مشکلی نخورید، از آخرین نسخه بهرهگیری کنید، برای مثال در لینوکس آرک یا Arch Linux از دستور زیر باید جهت دریافت پکیچ کامل استفاده کنید:
pacman -S solidity
روشهای دیگهای هم موجود هستن اما ما به سمتشون نمیریم چرا که هنوز وضعیتش مشخص نیست اما جهت دریافت اطلاعات بیشتر بهتره که به سایت زیر برید:
Support Linux Distro – SnapCraft
و در نهایت میریم به سراغ نسخه مک.
روش macOS Packages یا بستههای مک دریافت کامپایلر سالیدیتی (Solidity)
اتریوم (Ethereum) نسخههای سالیدیتی رو تحت پکیج منیجر Homebrew برای کاربران ارائه کرده، تنها از دستورهای زیر میتونید به کامپایلر بر روی سیستم عامل مک دسترسی پیدا کنید:
brew update
brew upgrade
brew tap ethereum/ethereum
brew install solidity
جهت نصب نسخههای مورد نظرتون برای مثال 0.4 یا 0.5 فقط کافیه دستور خط آخر بالا رو با دستورهای زیر جا به جا کنید که شامل:
brew install solidity@4
brew install solidity@5
روش Static Binary رو دیگه وقت نمیکنم برم سراغش ولی خب قطعا کسایی که دوست دارن بیشتر اطلاعات در بیارن میتونن به انگلیسی سرچ کنن و از پرونده و اسناد مورد نظرشون فیض ببرن. خب خسته نباشید، من (علی ریاحی) قصد دارم هفتگی یه فصل حتی کوتاه رو براتون پست بزارم تا به زبان فارسی شروع به یادگیری کنید، امیدوارم که موفق باشید و کلی پول در بیارید.