شبکه Network - روزنامه دیجیتال URLFA

چرا سازمان ها باید از دیتاسنتر داخلی استفاده کنند؟

چرا سازمان ها باید از دیتاسنتر داخلی استفاده کنند؟ Datacenter Organization

چرا سازمان‌ها باید از دیتاسنتر داخلی استفاده کنند و مزیت آن نسبت به دیتاسنتر خارجی چیست؟ امروزه داده‌ها، مهمترین کالا به شمار می‌روند و این داده‌ها بر روی سرورها قرار دارند. سرورها به زیرساخت‌هایی نیاز دارند مانند برق، سیستم‌های خنک کننده، سیستم‌های ارتباطی و امنیت که برای همه آنها نیز باید تدابیر لازم به‌منظور جایگزینی و بکاپ […]

ادامه مطلب:

راهکارهای افزایش امنیت اتاق سرور

راهکارهای افزایش امنیت اتاق سرور / سرور روم Server Room

اتاق‌های سرور هسته اصلی کسب و کارها با عملکرد بالا هستند. سرورها با عهده دار بودن مسئولیت‌ها و انجام فعالیت‌های متنوعی از جمله آنلاین نگه داشتن شبکه تا ذخیره سازی داده‌ها و داده‌های حساس، عنصری کلیدی در پیوستگی عملکرد و کارایی کسب و کار شما به شمار می‌روند. از آنجا که سرورها ممکن است بعضاً […]

ادامه مطلب:

اتاق سرور (Server Room) چیست؟

اتاق سرور (Server Room) چیست؟ ویژگی و مشخصات

اتاق سرور یک موقعیت مکانی مهم برای بسیاری از کسب و کارها است که به منظور قرار دادن سرورهای کامپیوتری و سایر تجهیزات در نظر گرفته شده است. این اتاق‌ها ممکن است از ابتدا و به طور خاص برای این منظور طراحی شده باشند، یا در صورت نیاز از بخشی از فضای موجود جدا شده تا سرور و […]

ادامه مطلب:

تفاوت و فرق بین اتاق سرور و دیتاسنتر چیست؟

تفاوت و فرق بین اتاق سرور و دیتاسنتر چیست؟ Datacenter and Server Room

در یک دوره‌ای هر سازمان یا کسب و کار کوچک که به سرور احتیاج داشت، مجبور بود کلیه هزینه‌های مربوط به تامین زیرساخت‌ها، سخت‌افزارها، نگهداری و تعمیرات و همچنین تامین تمام تجهیزات مربوط به اتاق اختصاصی سرور را خود تقبل کند. البته طی چند سال گذشته به لطف توسعه خدمات سرویس ابری و تسریع در دسترسی به […]

ادامه مطلب:

رک شبکه چیست؟ و کاربرد آن در دیتاسنتر

رک شبکه چیست؟ و کاربرد آن در دیتاسنتر Network Rack in Datacenter DC

به بررسی پاره‌ای از اطلاعات پایه در مورد رک شبکه می‌پردازیم و خواهیم دید رک شبکه چیست و چرا به آن نیاز داریم؟ همچنین با دو نوع rack شبکه، یعنی دیواری و ایستاده آشنا خواهیم شد، و به صورت خلاصه با تجهیزات جانبی مختلفی که ممکن است برای استفاده در این رک‌ها استفاده ‌شود، آشنا می‌شویم. رک شبکه چیست؟ یک شبکه […]

ادامه مطلب:

فایروال (Firewall) چیست و چه کاربردهایی دارد؟

فایروال (Firewall) چیست و چه کاربردهایی دارد؟

?What is Firewall یکی از سؤال‌های رایج در حوزه‌ شبکه این است که فایروال چیست و چه کاربردهایی دارد؟ اصلاً چه لزومی در استفاده از فایروال است؟ انواع فایروال چیست؟ در این مقاله یا محتوا (Content) به این سؤالات پاسخ خواهیم داد و شما را با انواع فایروال و کاربردهای آن‌ها آشنا خواهیم کرد. هنگامی […]

ادامه مطلب:

تفاوت VPS با VPN چیست؟

تفاوت VPS با VPN چیست؟ - اخبار فارسی - روزنامه دیجیتال فارسی URLFA

Vps و vpn دو واژه ای که از نظر نوشتار و تلفظ بسیار شبیه به یکدیگر هستند، اما از نظر کاربرد و عملکرد کاملا متفاوت! – اخبار فارسی و دیجیتال

ادامه مطلب:

تل نت (Telnet) چیست؟

تل نت (Telnet) چیست؟ - اخبار و روزنامه دیجیتال فارسی URLFA

Telnet یا تل نت، یک پروتکل سرویس دهنده/سرویس گیرنده (سرور/مشتری) مبتنی بر انتقال داده ها از طریق اتصالات TCP می‌باشد.

ادامه مطلب:

روتر سیسکو Cisco Router چیست؟

روتر سیسکو Cisco Router چیست؟

سیسکو Cisco چیست؟ روتر سیسکو چیست؟ Router سیسکو چه عناصری دارد؟ شرکت سیسکو یکی از بزرگترین تولیدکنندگان تجهیزات شبکه و زیرساخت در دنیا می‌باشد . مرکز این شرکت واقع در شهر سن خوزه در ایالت کالیفرنیا می‌باشد. محصولات این شرکت با نام‌های تجاری سیسکو ، لینکسیس و ساینتیفیک آتلانتا به بازار ارائه می‌شوند. شعار فعلی […]

ادامه مطلب:

شبکه Network چیست؟

شبکه یا Network بخشی جدایی ناپذیر از زندگی ماست. تقریبا تمام نیازهای اطلاعاتی و مدیریتی زندگی مدرن خودمان را توسط شبکه رایانه ای به شکل‌های متفاوت برطرف می‌کنیم. از شبکه بزرگ اینترنت گرفته تا شبکه‌های سازمانی، ما تعاملات زیادی را چه به صورت آگاهانه و یا ناآگاهانه با شبکه (network) داریم و خواهیم داشت.

شبکه (network) مجموعه‌ای از کامپیوترهای مستقل و متصل به یکدیگر هستند که با یکدیگر ارتباط داشته و به تبادل داده می‌پردازند.

در اینجا از واژه «مستقل» استفاده شده است. این به معنای آن است که هر کدام از واحدهای کنترلی و پردازشی باید به صورت کاملا مجزا از دیگر واحدها عمل کند و بر کارکرد دیگر تاثیر نداشته باشند.

واژه‌های «متصل و در ارتباط بودن» اشاره به آن دارد که رایانه‌ها به نوعی (سیم، بیسیم و یا شیوه‌ها دیگر) به یکدیگر متصل شده باشند و در عین حال انتقال دادها برقرار باشد.

در بین کارشناسان درباره این که چه تعداد رایانه‌ای را می‌توان شبکه (network) نامید، اختلافاتی است. برخی از آن‌ها وجود دو و برخی و برخی دیگر بیش از سه رایانه را برای تشکیل یک Network رایانه‌ای را الزامی می‌دانند.

در برخی از تعاریف در پاسخ به اینکه شبکه چیست؟ اینگونه پاسخ داده شده است که «Network مجموعه‌ای از گره‌های پردازشگر دیتا که جهت ارتباطات دیتا به یکدیگر متصل شده باشند».

علت استفاده از واژه‌های «گره» و «پردازشگر دیتا» در پاسخ به Network چیست؟ آن است که در برخی از شبکه‌ها مانند شبکه اینترنت اشیا (IOT) و یا شبکه‌های هوش مصنوعی ما به جای استفاده از رایانه‌هایی که توسط انسان کنترل شوند از پردازشگرها و حسگرهای خودکار استفاده می‌کنیم. در این گونه شبکه‌ها که در مقاله‌های دیگر و در ادامه همین مقاله به آن خواهیم پرداخت، ما به ساختارهای جدیدی از شبکه روبرو می‌شویم که به شکل بسیار موثرتر و هوشمندانه نیازهای ما را بر طرف می‌کند.

شبکه‌ها در واقع با اهداف مختلفی ایجاد می‌شوند، همین موضوع باعث می شود که پاسخ Network چیست؟ هر بار بسیار متفاوت باشد.

شبکه اینترنت، شبکه‌های سازمانی، شبکه‌های اینترنت اشیا و حسگرها و دیگر شبکه‌ها هر کدام برای جوابگویی به نیازهایی به وجود آمده اند به همین خاطر پاسخ شبکه چیست؟ می‌تواند به شکل‌های مختلفی باشد، و هر کدام نیز استانداردهای خاص خود را داشته باشند با این حال تمامی شبکه با توجه به اهداف و پاسخگویی به نیازهای زیر تشکیل شده‌اند:

تسهیل ارتباطات: با استفاده از شبکه های کامپیوتری می‌توان به سرعت زیادی اطلاعات را تبادل کرد. از شبکه های کامپیوتری می‌توان برای مواردی مانند ایمیل، پیام رسانی، گفتگو، ارسال فیلم و تصویر، ایجاد ویدئو کنفرانس‌ها و انتقال فایل‌ها داده استفاده کرد. پس در پاسخ به شبکه چیست؟ می‌توانیم بگوییم: Network بستر مناسبی برای تسهیل ارتباطات است.
اشتراک‌گذاری سخت‌افزارها: در شبکه‌های رایانه ای این امکان وجود دارد که از یک سخت‌افزار به صورت مشترک در میان تمامی کاربران استفاده کرد. این کار سبب کاهش نیاز به استفاده از سخت‌افزارها و در نتیجه هزینه‌های سازمان‌ها می‌شود. همچنین اکنون امکاناتی نظیر پردازش‌های ابری به وجود آمده است که امکان استفاده از تجهیزات سخت‌افزاری مجازی را به کاربران می‌دهد اکنون پاسخ دیگری برای سوال Network چیست؟ داریم و آن هم این است که Network یک سیستم اشتراک سخت‌افزار است.
اشتراک‌گذاری پرونده‌ها و داده‌ها: یکی از محاسن شبکه آن است که می‌توان داده‌ها و پرونده‌ها و پایگاه‌های اطلاعاتی را به اشتراک گذاشت. این کار سبب کاهش فضای ذخیره‌سازی، تسریع کارها و بهتر شدن هماهنگی‌ها می‌شود. اکنون سیستم‌های پردازش ابری امکانات فوق‌العاده‌ای را برای ذخیره‌سازی فایل‌های بسیار بزرگ در اختیار ما قرار داده‌اند. در اینجا ما در پاسخ به این که شبکه چیست؟ می‌توانیم بگوییم: Network یک سامانه اشتراک داده‌ها است.
اشتراک‌گذاری نرم‌افزارها: یکی از نیازهای سازمان‌ها استفاده از نرم‌افزارهای مشابه است. برای همین شبکه‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که همه کاربران بتوانند تنها به راحتی به انواع نرم‌افزارها دسترسی داشته باشند. اکنون بسیاری از شبکه‌های نرم‌افزاری، نرم‌افزارهای خود را تحت سرویس‌های ابری ارائه می‌کنند. پیشنهاد می‌کنیم که مقاله پردازش ابری را به صورت کامل مطالعه کنید تا با قابلیت‌های این نرم‌افزارها آشنا شوید. در آخر باید گفت که اگر بخواهیم پاسخ مناسبی به پرسش شبکه چیست؟ بدهیم باید بگوییم که Network سامانه‌ای است که به راحتی می‌توان از یک نرم‌افزار برای کاربران متعدد استفاده کرد.