استیبل کوین Stablecoin چیست؟ مزایا و معایب

استیبل کوین Stablecoin چیست؟ مزایا و معایب - URL اخبار و روزنامه دیجیتال URLFA urlfa.com

Stablecoins are cryptocurrencies where the price is designed to be pegged to a cryptocurrency, fiat money, or to exchange-traded commodities (such as precious metals or industrial metals)

کاربرد استیبل کوین چیست؟ چه می باشد؟ اطلاعات – اخبار و روزنامه دیجیتال فارسی URLFA

یکی دیگر از ارزهای دیجیتال که البته این بار با ساختاری کاملاً متفاوت نسبت به نمونه‌هایی که تاکنون می‌شناختیم، روانه بازار شده است. سیر رشد ارزهای دیجیتال در سال‌های اخیر به‌قدری بالا بوده است که هر روز شاهد تولد یکی از آن‌ها هستیم. اصلی‌ترین تفاوت این ارزها با پول رایج هر کشوری نوسان بالای آن‌ها است. استیبل کوین اما همانطور که اسمش نشان می‌دهد، قرار است این نوسان را به حداقل رسانده و خیال کاربران را از این بابت راحت کند. در ادامه بیشتر با این ارز دیجیتال و مزایا و معایب آن آشنا می‌شوید.

استیبل کوین چیست؟

استیبل کوین یک نوع کریپتوکارنسی است که برای کاهش نوسانات قیمت طراحی‌شده‌ است و به عنوان ذخیره کننده ارزش و همچنین به عنوان وسیله‌ای برای مبادله مورد استفاده قرار می‌گیرد. استیبل کوین به یک “دارایی ثابت” وابسته است. این دارایی ثابت می‌تواند هر چیزی باشد؛ از طلا گرفته تا ارز فیزیکی و یا دارایی که بتوان قیمت آن را مشخص کرد و در خصوص آن به توافق کلی رسید.

سازنده استیبل کوین که بود؟

استیبل کوین‌ها معمولاً سازنده فردی ندارند و یک شرکت بزرگ پشتیبانی و ساخت آن‌ها را به دست می‌گیرد. صرافی‌های بزرگ برای آسان‌تر کردن مبادلات مالی برای کاربران و برای ایجاد شرایط ایدئال برای آن‌ها از چنین امکاناتی بهره می‌برند. همچنین بانک‌های بزرگ و نهادهای مالی وابسته به دولت‌ها نیز مراجع اصلی ساخت این ارزهای دیجیتال می‌باشند.

تاریخچه ساخت استیبل کوین

هر کدام از استیبل کوین‌ها تاریخچه خاص خود را دارند. اما باید بدانید که کل عمر این ارزها بسیار کوتاه بوده و تنها به قرن جدید محدود می‌شود. تتر به عنوان بزرگترین استیبل کوین کنونی در سال ۲۰۱۴ با نام ریل کوین راه‌اندازی شده و بعدها با نام تتر تبدیل به یک رمز ارز مشهور گشته است که در حال حاضر از نظر ارزش، به عنوان چهارمین رمز ارز با ارزش جهان نیز محسوب می‌شود. سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ را نیز می‌توان به عنوان تاریخ‌های اصلی ایجاد این کوین‌ها دانست. تعداد بالایی از کوین‌های امروزی در این سال‌ها پا به عرصه مبادلات ارزی گذاشته‌اند. شاید اگر ادعا کنیم که هنوز بزرگترین و بهترین استیبل کوین جهان معرفی نشده است، خیلی بیراه نگفته باشیم.

هدف از طراحی استیبل کوین چه بود؟

استیبل کوین‌ها برای مقابله با نوسانات ذاتی کریپتوکارنسی‌ها به بازار ارائه شدند. برخلاف دیگر ارزهای دیجیتال که قیمت پایداری ندارند و ممکن است در این میان هم معامله‌گرانی از این نوسان قیمت سود ببرند، استیبل کوین‌ها در برابر نوسان شدید قیمت ارز دیجیتال از سرمایه‌گذاران محافظت می‌کنند.

چرا استیبل کوین ها مهم هستند؟

بسیاری معتقدند دلیلی که ارز دیجیتال بیت کوین را از پذیرش جهانی و گسترده بازداشته است، نوسان قیمت آن است. بااینکه بسیاری از معامله گران از این نوسان قیمت سود می‌برند، اما اگر عموم مردم بخواهند از طریق ارزی بی‌ثبات پرداخت‌های روزمره خود را انجام دهند، اصلاً خوشایند نیست. مردم تمایل دارند از ارزی باثبات و دارای ارزش پایدار استفاده کنند. درنتیجه یک ارز برای اینکه بتواند به طور گسترده رواج پیدا کند و موردپذیرش واقع شود، نیاز به ثبات قیمت دارد. درواقع این همان شکاف فعلی بین سیستم سنتی ارز فیزیکی و بازار کریپتوکارنسی‌ها است. بنابراین استیبل کوین‌ها عرضه شدند تا برای بازار کریپتوکارنسی‌ها سطحی از ثبات را فراهم کنند و مردم بتوانند بدون نگرانی از توکن‌های خود برای پرداخت‌های روزانه استفاده نمایند. استیبل کوین‌ها در تلاش‌اند تا به پلی بین ارزهای فیزیکی و کریپتوکارنسی‌ها تبدیل شوند.

۷ مزیت استیبل کوین

  • هزینه تراکنش کم
  • معاملات سریع و ایمن
  • قابلیت انتقال دارایی‌ها به‌صورت دیجیتالی
  • ثبات، با پشتوانه یک دارایی
  • استفاده از فناوری بلاک چین: که این سیستم امنیت، شفافیت و قابلیت پیگیری را فراهم می‌کند
  • سادگی: درک این سیستم برای کاربران ارزهای دیجیتال و ارزهای فیزیکی آسان است
  • قراردادهای هوشمند: برای محافظت از همه طرفین معامله در سرمایه‌گذاری

۵ عیب استیبل کوین

  • متمرکز است
  • برای ایجاد اعتماد نیاز به شخص سوم دارد (یک‌نهاد)
  • برای اطمینان از میزان ارزش دارایی‌ها، نیاز به حسابرسی بیرونی دارد
  • دریافت بازده کمتر در سرمایه‌گذاری (که درنتیجه معامله گران و سرمایه‌گذاران به دنبال راه‌های دیگری برای کسب سود مالی خواهند بود)
  • با توجه به جدید بودن این تکنولوژی، آموزش و پذیرش عمومی آن زمان‌بر است

انواع استیبل کوین ها

دسته‌بندی استیبل کوین‌ها بر اساس نوع پشتوانه آن‌ها صورت می‌پذیرد. در ادامه به بررسی کامل هر یک از مدل‌های استیبل کوین با پشتوانه‌های رایج می‌پردازیم.

۱- با پشتوانه ارز فیزیکی

رایج‌ترین نوع استیبل کوین‌ها نوع با پشتوانه ارز فیزیکی آن‌ها می‌باشند. ارز فیزیکی به دلیل مقبولیت بالا و داشتن پشتوانه از سوی دولت‌ها در حال حاضر بیشترین تراکنش مالی را به خود اختصاص داده است. ازاین‌رو استفاده از این پشتوانه برای استیبل کوین باعث اعتماد بیشتر کاربران نیز می‌شود. ارز فیزیکی، پول ملی کشوری است که آن را صادر کرده است و درواقع همان پول کاغذی موجود در کیف پول و حساب بانکی شما است. نمونه‌هایی از ارزهای فیزیکی شاملUSD، EUR، CHF،GBP و JPY می‌باشند. « استیبل کوین با پشتوانه ارز فیزیکی ۱:۱، به این معناست که ۱ دلار استیبل کوین معادل ۱ دلار ارز فیزیکی است. این استیبل کوین، درواقع ساده‌ترین و البته متمرکزترین نوع آن است».

  • مزایا
    • سادگی: ساختار این نوع از پشتوانه به راحتی قابل‌فهم و درک است.
    • ثبات: ارزهای فیزیکی، یک دارایی باثبات هستند چراکه دولت و اقتصاد یک کشور از آن پشتیبانی می‌کند. درنتیجه تضمینی ایجاد می‌شود که قیمت‌ها زیاد نوسان پیدا نکنند.
    • قابل اعتماد: استیبل کوین‌های با پشتوانه ارز فیزیکی را می‌توان قابل اعتمادترین ارز دیجیتال برای کاربران معمولی دانست.
  • معایب
    • متمرکز است: ساختار متمرکز، مستعد آسیب‌پذیری و ریسک‌های مختلفی است مانند ورشکستگی نهاد مرکزی، رکود اقتصادی و
    • نیازمند اعتماد به عملکرد نهاد مرکزی است
    • برای تأیید اعتبار حساب‌ها، نیازمند ممیزی خارجی است
  • نحوه‌ انجام تراکنش

نحوه انجام تراکنش این رده از استیبل کوین‌ها بسیار ساده و دقیقاً مشابه با پول فیزیکی است. برای این کار کاربران بایستی اقدام به تهیه استیبل کوین با نسبت ۱ به ۱ از اداره و شرکت صادر کننده آن نمایند. شرکت‌های ارائه‌دهنده این خدمات معمولاً نهادهای مالی کشورهای بزرگ هستند. برای نقل‌وانتقال در این سیستم در درجه اول می‌بایست به این شرکت‌ها اعتماد داشته باشید و از وجود منابع مالی آن‌ها با خبر باشید. بعد از خرید توکن‌ها کاربر می‌تواند از آن برای خریدوفروش در پلتفرم‌های موجود مانند اتریوم اقدام نمایند.

۲- با پشتوانه کالا

این دسته از استیبل کوین‌ها توسط کالا پشتیبانی می‌شوند؛ کالاهایی که قابل‌تبدیل به پول هستند و برای انجام معاملات در همان بازار، قابل تعویض هستند. متداول‌ترین کالایی که برای وثیقه در این نوع از معاملات مود استفاده قرار می‌گیرد، طلاست. فلزات گران‌بهایی مانند طلا اغلب ذخیره ارزش خوبی به حساب می‌آیند چراکه نسبت به سایر دارایی‌ها ارزش خود را به خوبی حفظ می‌کنند. برای استیبل کوین با پشتوانه طلا، یک کوین نشان‌دهنده مقدار مشخصی طلاست (برای مثال، ۱ توکن برابر با ۱ گرم طلاست). خود طلای فیزیکی نیز در این نوع از معاملات، معمولاً نزد یک شخص ثالث و مورد اعتماد ذخیره می‌شود. بااینکه این نوع از استیبل کوین‌ها به اندازه نوع قبل محبوب نیستند، اما برای کسانی که به دنبال معامله توکن‌هایی با پشتوانه ملموس و دارای ارزش واقعی مانند فلزات گران‌بها هستند، جایگزینی مناسب است.

  • مزایا
    • پشتوانه آن دارایی‌های واقعی و ملموس است
    • ثبات: قیمت کالای پشتوانه آن نسبتاً پایدار است
    • دارای قابلیت نقدشوندگی
  • معایب
    • متمرکز است: وجود یک شخص ثالث برای تضمین عملکرد کامل سیستم موردنیاز است
    • نیازمند حسابرسی است که این فرآیند بسیار وقت‌گیر و هزینه‌بر است
  • نحوه انجام تراکنش

شاید با شنیدن پیچیدگی انجام تراکنش در استیبل کوین‌های با پشتوانه طلا و سایر کالاها از این نوع از استیبل کوین‌ها فراری شوید. در این سیستم کاربر ابتدا بایستی با ورود به پلتفرم‌های داد و ستد اقدام به خرید طلا با پول فیزیکی نماید. طلای خریداری شده را شرکت واسط برداشته و به جای آن استیبل کوین در اختیار کاربر قرار می‌دهد. سپس توکن‌های هوشمند صادر شده از جانب واسطه مالی وارد شبکه داد و ستد شده و امکان معامله با آن‌ها میسر خواهد شد. در این پروسه برای اجتناب از اشتباهات رایج کارت دیجیتالی صادر می‌شود تا درصد اشتباه در آن به حداقل کاهش یابد. از این گذشته شرکت‌های واسط نیز ممکن است چند مرحله‌ای به هم متصل باشند.

۳- با پشتوانه کریپتوکارنسی

این نوع از استیبل کوین ها توسط سایر ارزهای دیجیتال پشتیبانی می‌شوند که این ارزها معمولاً کریپتوکارنسی‌هایی با سرمایه بازار عظیم مانند بیت‌ کوین (BTC) یا اتریوم (ETH) هستند. به طور معمول، این نوع از استیبل کوین‌ها به جای اینکه فقط توسط یک ارز پشتیبانی شوند، ترکیبی از ارزهای دیجیتال پشتوانه آن‌ها هستند. این ویژگی امکان توزیع بهتر ریسک را فراهم می‌کند؛ چراکه ریسک نوسان یک کریپتوکارنسی خاص بسیار بیشتر از ریسک ترکیبی از کریپتوکارنسی‌ها است. علاوه بر این، استیبل کوینی که توسط یک ارز دیجیتال خاص پشتیبانی شود معنای چندانی ندارد زیرا کریپتوکارنسی‌ها به شدت دارای نوسان هستند و نمی‌توانند یک ذخیره کننده ارزش خوب به حساب بیایند.

  • مزایا
    • عدم تمرکز
    • کارآمد است: قابلیت نقدشونگی آن یا تبدیل از یک کریپتوکارنسی به کریپتوکارنسی دیگر، از طریق بلاک چین به سرعت اتفاق می‌افتد.
    • شفافیت: هر تراکنش در بلاک چین عمومی ثبت می‌شود و امکان شفافیت و قابلیت پیگیری کامل را فراهم می‌کند.
    • عدم نیاز به حساب رسی بیرونی برای کنترل تراکنش‌ها
  • معایب
    • نوسان: از آنجایی که دارایی پشتوانه این نوع از استیبل کوین‌ها کریپتوکارنسی‌ها است، این‌گونه از ارزها ذاتاً بسیار بی‌ثبات‌تر از سایر دارایی‌هایی مانند کالا یا پول فیزیکی هستند
    • انحلال آنی: اگر ارزش کریپتوکارنسی‌ها به زیر یک آستانه مشخص سقوط کند، این پشتوانه می‌تواند به طور آنی منحل شود.
  • نحوه انجام تراکنش

نحوه تراکنش استیبل کوین‌های با پشتوانه رمز ارزها سیستم تراکنش ساده‌ای دارد. در این سیستم کاربر بعد از اقدام به ذخیره کریپتوکارنسی‌های خود در پلتفرم به نسبت استیبل کوین دریافت می‌نماید. برای این سیستم هیچ شرکت واسطی وجود نداشته و بعد از ذخیره خودبه‌خود کوین‌ها به کیف پول الکترونیکی کاربر انتقال داده می‌شوند.

۴- بدون پشتوانه

این نوع از استیبل کوین‌ها تنها دسته‌ای هستند که از هیچ دارایی به عنوان پشتوانه استفاده نمی‌کنند و عملکردشان مانند سیستم بانک مرکزی است. درواقع از یک مکانیسم توافق برای افزایش یا کاهش عرضه توکن‌ها استفاده می‌کند که همانند فرآیند چاپ اسکناس بانک‌های مرکزی است. با افزایش تقاضای کل، عرضه جدیدی برای استیبل کوین‌ها ایجاد می‌شود تا قیمت به سطوح پایدار قبلی بازگردد. هدف اصلی این است که تا جایی که امکان دارد قیمت استیبل کوین به ۱ دلار نزدیک شود.

  • مزایا
    • غیرمتمرکز است: از آنجایی که هرگونه اصلاحات بر روی زنجیره انجام می‌شود، تمامی داده‌های مربوط به استیبل کوین‌ها در یک دفتر کل مطمئن و شفاف ذخیره می‌شود.
    • عدم نیاز به وثیقه: برای ایجاد استیبل کوین‌های جدید نیاز به هیچ وثیقه‌ای نیست. چراکه آن‌ها از طریق یک الگوریتم ایجاد و یا از بین می‌روند و تنها راهی که می‌توان استیبل کوین بدست آورد از طریق مبادله است.
    • پایدار است: از آنجایی که ارزش به طور خودکار بر اساس عرضه و تقاضای بازار تنظیم می‌شود، قیمت‌ها باثبات باقی می‌مانند.
  • معایب
    • پیچیدگی: یک سیستم مبتنی بر قانون با منطق پیچیده‌ای همراه است
  • نحوه‌ انجام تراکنش

فرایند کار با استیبل کوین‌های بدون پشتوانه نیز راحت است. در این سیستم کاربر بعد از درخواست می‌تواند سکه‌های خود را دریافت کند. برای جلوگیری از فشار تقاضا برای نوسان قیمت این امر در زمان بسیار کوتاهی انجام می‌پذیرد. بعد از آن امکان داد و ستد در شبکه برای کاربر فراهم خواهد بود.

تعیین قیمت استیبل کوین ها

از دیدگاه سنتی، استیبل کوین‌ها به وسیله یک اندوخته پشتیبانی می‌شوند. برخلاف سایر ارزهای دیجیتال که قیمتشان را عرضه و تقاضای بازار تعیین می‌کند، استیبل کوین‌ها به دنبال قیمتی بدون نوسان و ثابت هستند. این اندوخته به تعداد استیبل‌های موجود در گردش مرتبط است که می‌تواند شامل وثیقه‌ای از هر دارایی که بتوان بر سر قیمت کلی آن به توافق رسید، باشد. به عبارت ساده‌تر، اگر ۵۰۰،۰۰۰ استیبل کوین (با پشتوانه دلار) در گردش باشد، باید حداقل میزان ۵۰۰،۰۰۰ دلار پشتوانه برای آن کنار گذاشته شود. «برای مثال این پشتوانه می‌تواند شامل ارزهای ارز فیزیکی، دیگر کریپتوکارنسی‌ها و یا دارایی‌های مانند طلا یا املاک باشد». درنتیجه استیبل کوین‌ها به این دلیل که به یک دارایی اساسی مرتبط هستند (مانند طلا)، ارزش‌گذاری آن‌ها معمولاً با نوسانات زیادی همراه نیست.

کاربرد استیبل کوین ها

  • برای خریدوفروش‌های روزمره: امکان استفاده از استیبل کوین‌ها برای خریدوفروش‌های روزمره وجود دارد. با توجه به کنترل نوسان این ارز ساختار آن مشابه به ارز فیات بوده و درعین‌حال برخی از مزیت‌های کریپتوکارنسی ها را هم با خود همراه دارد.
  • امکان پرداخت‌های هوشمند: یکی دیگر از کاربردهای استیبل کوین‌ها امکان ارضای پیش‌شرط‌های قراردادهای هوشمند با آن می‌باشد. از این طریق شرکت‌ها می‌توانند با تنظیم از قبل سیستم، پرداخت حقوق کارمندان خود را در هر گوشه‌ای از جهان به‌صورت خودکار و هوشمند در دست بگیرند.
  • سرعت بالای نقل‌وانتقال مالی را افزایش می‌دهد: یکی دیگر از کاربردهای این ارز دیجیتال جایگزینی آن با سیستم‌های گردش مالی کند است. از این طریق شما می‌توانید در کسری از ثانیه مقادیر قابل توجهی پول را در سراسر دنیا به گردش درآورید.
  • سرمایه‌گذاری: امکان استفاده از استیبل کوین همزمان با داد و ستدهای روزانه برای سرمایه‌گذاری دیگر کاربردی است که کاربران این ارزها به دنبال آن می‌باشند.

محدودیت های استیبل کوین ها

استیبل کوین‌ها در عین داشتن مزیت‌هایی که ذکر کردیم، دارای محدودیت‌هایی نیز می‌باشند. اولین و بزرگترین محدودیت این است که حتی نمونه‌های معتبر استیبل کوین در جهان نیازمند اعتمادسازی نهاد مالی واسط آن‌ها می‌باشند. مخصوصاً در استیبل کوین‌هایی که از فیات به عنوان پشتوانه استفاده می‌نمایند، نهاد مالی واسط بایستی ارز کافی برای ارزش‌گذاری این استیبل کوین‌ها را داشته باشد. یکی دیگر از محدودیت‌های بارز استیبل کوین‌ها در ضوابط و قوانینی است که هر کشور برای ارز فیزیکی خود قائل است. از این رو هر محدودیتی که برای ارز فیزیکی کشور مربوطه وجود داشته باشد، برای استیبل کوینی که این ارز پشتوانه آن است هم وجود خواهد داشت. نقد شوندگی پایین یکی دیگر از محدودیت‌هایی است که در حال حاضر کاربران این ارز دیجیتال با آن روبرو هستند. البته این مشکل تقریباً برای سایر ارزهای دیجیتال نیز تا حدودی وجود دارد. کاربران استیبل کوین در صورت بروز چنین مشکلی گاها لازم خواهد بود تا به کشور صادر کننده این ارز سفر کرده و پروسه کاری خود را در آنجا ادامه دهند. استفاده از ارزهای دیجیتال مانند استیبل کوین با پیچیدگی‌های زیادی هم روبرو است. کاربران معمولی برای فراگیری روند کار با این ارزها با مشکلات زیادی روبرو هستند. ازاین‌رو اقبال عمومی برای استفاده از آن‌ها کاهش یافته است. نوسان قیمت و احتمال افت شدید ارزش این ارزها آخرین محدودیتی است که در این بخش درباره استیبل کوین‌ها به آن می‌پردازیم. هر چه باشد استیبل کوین هم یک ارز دیجیتال است که ارزش آن در زمان متغیر بوده و این احتمال وجود دارد که حتی با افت شدیدی روبرو شود. چیزی که هم اکنون نیز شاهد آن هستیم.

معروف ترین استیبل کوین‌ها در سال ۲۰۲۰

استیبل کوین‌ها روز به روز در حال رشد هستند و هر روز هم نمونه‌های جدیدی از آن‌ها عرضه می‌شود. برای معرفی معروف‌ترین استیبل کوین‌ها در سال ۲۰۲۰ شاید کمی دیگر باید منتظر بنشینیم. بسیاری از طرفداران و دنبال کنندگان این بازار در سال جدید منتظر معرفی استیبل کوین‌های ملی از سوی کشورهای بزرگ هستند. ازاین‌رو شاید پرطرفدارترین استیبل کوین سال ۲۰۲۰ نمونه‌های ملی باشند که هنوز ارائه نشده‌اند. از دیگر استیبل کوین‌های معروفی که در سال ۲۰۲۰ می‌توانند رشد قابل توجهی در بین کاربران داشته باشند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تتر با پشتوانه دلار آمریکا
  • یو اس دی کوین با پشتوانه دلار آمریکا
  • لیبرا ارز دیجیتال فیس بوک با پشتوانه‌ ارزهای فیات
  • ترو یو اس دی با پشتوانه دلار آمریکا
  • دیا با پشتوانه طلا
  • پکس با پشتوانه دلار آمریکا صادر شده از اداره خدمات مالی ایالت نیویورک آمریکا
  • MakerDAO با پشتوانه رمز ارز اتریوم
  • دلار جمینی

نحوه کار با استیبل کوین ها

هر استیبل کوین سیستم کاری خاص خود را دارد اما در نهایت آن‌ها از یک ساختار واحد تبعیت می‌نمایند. در اکثریت موارد این کوین‌ها ارزش ۱ به ۱ خود را با دلار حفظ می‌نمایند ازاین‌رو است که در مواجهه با نوسانات شدید سایر رمز ارزها و کالاها می‌توان از مکانیزم این استیبل کوین‌ها استفاده نمود. میزان عرضه و تقاضا تحت مکانیزم خاصی در این کوین‌ها کنترل می‌شود. به این صورت که به بازار اجازه تقاضای انباشته و زیاد و عرضه بالا را نداده و از این طریق به کنترل قیمت آن‌ها می‌پردازد.

کسب درآمد از طریق استیبل کوین ها

روش‌های کسب درآمد از استیبل کوین‌ها نیز مشابه با سیار ارزهای دیجیتال است. اولین راه برای این کار خریدوفروش مستقیم آن‌ها در بازارهای جهانی و در پلتفرم‌های معاملاتی است. از طریق نوسان‌های ایجاد شده کاربران می‌توانند اقدام به کسب درآمد در این رمز ارز نمایند. البته با توجه به نوسان کم این ارزها و پایدار بودن قیمت آن‌ها بایستی به دید بلندمدت نسبت به این خریدوفروش‌های خود نگاه کنید. دومین راه پرطرفدار کسب درآمد از طریق استیبل کوین‌ها استخراج آن‌ها می‌باشد. علاوه بر استخراج همچنین می‌توان از طریق اعطای وام در سیستم هر استیبل کوین نیز از این طریق کسب درآمد کرد.

خلاصه مقاله

در مقاله حاضر به معرفی کاملی از استیبل کوین‌ها پرداختیم و معایب و مزایای هر یک از آنها را نیز مرور کردیم. این ارزهای دیجیتال در سال‌های اخیر رشد چشم‌گیری داشته‌اند و در مدت زمان کوتاهی در حال تبدیل شدن به یک رقیب بزرگ برای پول‌های فیات می‌باشند. ازاین‌رو اطلاع از روند کاری آنها برای کاربران امروزی کاملاً لازم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *