لیبرا / لی برا (Libra Crypto)

لیبرا / لی برا (Libra Crypto) ارز دیجیتال - کوین - رمز ارز کریپتو کارنسی urlfa.com

ارز دیجیتال یا کریپتوکارنسی لیبرا (Libra) چیست؟

امروزه شاهد رشد و پیشرفت بسیار زیاد در زمینه ارزهای دیجیتال هستیم و روز به روز ارزهای بیشتری وارد این اقیانوس بیکران می‌شوند که هر کدام شگفتی‌های خاص خود را دارند. از ابتدا تا به امروز با معرفی هر چیز جدیدی به دنیا، شاهد مخالفت‌هایی بوده و هستیم. یکی از این مخالفت‌ها را می‌توان هنگام معرفی ارز دیجیتال لیبرا که توسط فیس بوک معرفی شد، دید که با مخالفت سیر عظیمی از کارگزاران از جمله وزیر خزانه‌داری آمریکا و وزرای اقتصاد آلمان و فرانسه روبرو شد. در این مقاله از بخش آموزش ارز دیجیتال قصد داریم به معرفی ارز دیجیتال لیبرا، هدف و مسائل فنی مربوط به آن بپردازیم. برای آشنایی کامل با این ارز دیجتال تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

معرفی پروژه ارز دیجتال لیبرا

پروژه لیبرا یا همان ارز دیجیتال فیسبوک یک ارز دیجیتال جهانی بوده که هدف آن ارائه خدمات پرداخت و انتقال پول به تمامی مردم جهان است. پروژه ارز دیجیتال libra در اوایل سال 2019 معرفی و جزئیات آن به همراه یک مقاله(وایت پیپر) به طور رسمی در تاریخ 18 ژوئن 2019 منتشر شد. libra خود را اینگونه معرفی می‌کند:

“یک ارز و زیرساخت جهانی برای میلیاردها نفر”

هدف فیس بوک ارائه یک ارز دیجیتال جهانی بر پایه بلاک چین است که نقل و انتقال پول به سراسر جهان را به سادگی ارسال یک ایمیل برای تمامی مردم دنیا فراهم کند.

اعضای پروژه ارز دیجیتال لی برا

پروژه لیبرا طبق گفته فیس بوک 28 عضو دارد که مدیریت همه آن ها بر عهده فیس بوک است. اعضای این انجمن شامل شرکتهای بزرگ از جمله: ویزاکارت، مستر کارت، پی پال، اوبر، لیفت، ویزا، کوین بیس و… بوده اند؛ اما از این جمع بزرگ 4 شرکت پی پال و ویزا، ای بی و مسترکارت به دلیل نگرانی از قانون‌گذاران از این انجمن خارج شدند. libra

اکنون 20 عضو اصلی دارد؛ اما پیش بینی می‌شود که این تعداد اعضا به بیش از 100 نفر نیز برسد.

شروع فعالیت libra و چالش‌ های پیش رو

libra قرار بود که در اواخر سال 2019 یا اوایل 2020 فعالیت رسمی خودش را آغاز کند، اما پس از معرفی این پروژه، موج شدیدی از نگرانی درباره بی‌ثباتی نظام مالی جهان از سوی مقامات قانون‌گذار سراسر جهان علی‌الخصوص آمریکا و اتحادیه اروپا باعث توقف اجرای پروژه ارز دیجیتال لیبرا، تا مدتی نامعلوم شد. نگرانی در مورد libra تا جایی پیش رفت که وزیر خزانه‌داری آمریکا و وزرای اقتصاد آلمان و فرانسه، رسماً اعلام کردند که در این مقطع و تا شفاف نشدن فعالیت‌های libra، اجازه فعالیت به این پروژه را نمی‌دهند؛ همچنین مارک زاکربرگ، مدیر عامل فیسبوک چندی پیش در مقابل نمایندگان کنگره آمریکا حاضر شد و به نگرانی‌ها در مورد libra پاسخ داد؛ اما این ارز دیجیتال با اینکه زمزمه‌هایی از فعالیت آغاز رسمی آن از ژانویه 2021 به گوش می‌رسید، همچنان به طور رسمی عرضه نشده است.

پشتوانه libra

ارز دیجیتال اصلی فیسبوک یک ارز دیجیتال با ثبات، با پشتوانه پول‌های ملی که توسط ذخایر انجمن لیبرال پشتیبانی می‌شود.
این ذخایر شامل یک سبد از دارایی‌هایی با نوسان قیمتی بسیار کم است، تا بتواند ارزش ارز دیجیتال با ثبات libra را تقریباً سالم نگه دارد. این ارز دیجیتال با ثبات قرار است در ابتدا فقط توسط 4 ارز فیات، شامل دلار، یورو، ین ژاپن و پوند انگلیس پشتیبانی شود. اما در آینده دارایی‌های دیگری در لیست ذخایر آن قرار می‌گیرد.

3 معیار اصلی و کلیدی برای انتخاب ارزهای ملی که در آینده بخواهند به عنوان ذخایر libra مورد استفاده قرار گیند (چه فیات و چه هر ارز دیگری) به شرح زیر است:

مستقل بوده و قیمتش به دارایی دیگری وابسته نباشد.

فرآیند تصمیم گیری آن به موسسات دولتی مانند بانک‌های مرکزی گره خورده باشد؛ و یا یک دارایی باشد که آزادانه در دسترس است.
به صورت جهانی به رسمیت شناخته شده باشد؛ به عنوان مثال سهام یک شرکت مانند اپل که فقط با واحد پول دلار قابل معامله است، نمی‌تواند به عنوان ذخیره دارایی‌های دیگر مورد استفاده قرار گیرد، در مقابل دارایی‌های جایگزین مانند طلا یا بیت کوین که به صورت جهانی در چندین بازار معامله می‌شوند، می‌توانند در سبد دارایی‌های ذخایر ارز دیجیتال لیبرا قرار گرفته و استفاده شوند.

ارز دیجیتال لیبرا و سرمایه گذاری

فراموش نکنید که لیبرا یک ارز دیجیتال با قیمت ثابت (استیبل کوین) است و ابزاری برای سرمایه گذاری نیست. با اینکه پروژه libra در حال حاضر در دنیای ارزهای دیجیتال با عنوان یک ارز دیجیتال باثبات با پشتوانه شناخته می‌شود، اما با هدف ارز دیجیتال ارز دیجیتال باثبات و با باشتوانه (فیات) طراحی نشده است.

همچنین فیس بوک در رابطه با پروژه libra اعلام کرده است که قصد دارد علاوه بر یک ارز دیجیتال باثبات و باپشتوانه، ارز دیجیتال دیگری با عنوان «توکن سرمایه‌گذاری لیبرا» نیز ایجاد کند. به گفته فیس بوک این ارز دیجیتال برخلاف libra که یک ارز دیجیتال عمومی است، توکن سرمایه گذاری libra کاملاً خصوصی خواهد بود و یک توکن اوراق بهادار است که عرضه اولیه آن به صورت خصوصی خواهد بود و تنها افرادی که شامل بنیانگذاران libra و سرمایه گذاران معتبر این پروژه هستند، قادر به خرید آن خواهند بود.

همچنین از آنجا که libra توسط دارایی‌های فیات پشتیانی می‌شود، سود حاصل از این اوراق بهادار به دارندگان توکن سرمایه گذاری لیبرا تعلق خواهد گرفت، این سود زمانی قابلیت نقد شدن دارد که را اندازی شبکه لیبرا موفقیت آمیز باشد و ذخایر موجود که به عنوان پشتوانه این ارز هستند به طرز قابل توجهی رشد کنند.

ارز دیجیتال libra و کلاهبرداری

این پروژه هنوز عرضه نشده و پروژه هایی مانند UP Libera که مدعی شدند به کاربران در ازای ثبت نام libra اهدا می‌کنند کاملاً کلاهبرداری است.

تیمی رویایی در تاریخ بلاک چین

وایت پیپر ارز دیجیتال لیبرا، یک مقاله رویایی در تاریخ بلاک چین است که توسط 53 نفر از دانشجویان برجسته دانشگاه استنفورد، استادان علوم کامپیوتر و توسعه دهندگان هوش مصنوعی نوشته شده است. هرچند که مارک زاکربرگ مدیر ارشد فیس بوک و مدیر عامل آن و دیوید مارکوس مدیر ارشد بلاک چین آن، در جمع نویسندگان وایت پیپر لیبرا قرار ندارند؛ اما باز هم افرادی که به نگارش آن پرداخته اند آنقدر بزرگ و برجسته هستند که یک تیم رویایی در تاریخ پروژه های بلاک چینی به حساب می‌آیند.

از جمله برخی از این نویسندگان می‌توان به، کریستین کاتالینی، از نویسندگان اصلی نشریات دانشگاه هاروارد، استاد برجسته MIT، و اولین فردی که به مطالعه اقتصاد مرتبط با ارزهای دیجیتال پرداخت. بن مورر، از مهندسین اصلی فیس بوک، سرپرست تیم حرفه ای که زبان برنامه نویسی Move را طراحی کرده، جورج دنزیس، متخصص حریم خصوصی و رمزنگاری و محقق فیس بوک، فرانسیس گاریلو، متخصص زبان ماشین و هوش مصنوعی با سابقه کار در شرکت‌های بزرگی همچون Swisscom و Skymind.ai، رامنیک آرورا، تحلیلگر استراتژی‌های سرمایه‌گذاری در پروژه لیبرا، با سابقه فعالیت‌های در امور مالی و فارغ‌التحصیل التحصیل کارشناسی ارشد کامپیوتر از دانشگاه استنفورد، اشاره کرد.

حمایت چهره های شناخته شده از لیبرا

با شروع سر و صداهایی که در خصوص عرضه لیبرا اتفاق افتاد، برخی از افراد شناخته شده در این حوزه به حماست از این ارز دیجیتال پرداخته و نظرات خود را در خصوص آن و تاثیری که می تواند بر روند بازار داشته باشد، مطرح کردند؛ از جمله این نظرات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

جاستین سان (مدیر ترون)

“فیس بوک و لیبرا. من احساس می کنم حجم زیادی از FOMO و روند صعودی برای بازار ارزهای دیجیتال در راه است.”

جوزف لوبین (از هم‌بنیانگذاران اتریوم)

“من مطمئن نیستم که فیس بوک بتواند همه لازمه‌های غیرمتمرکز بودن را برآورده کند اما فکر می‌کنم، پروژه لیبرا یک قدم بسیار خوب برای مردم در جهت کنترل بیشتر بر روی دارایی‌ها و هویتشان باشد.”

هدف پروژه لیبرا

طبق گفته فیس بوک به طور تقریبی 1.7 میلیارد نفر در جهان وجود دارند که به خدمات بانکی دسترسی نداشته و از دریافت این خدمات محرومند؛ همچنین بسیاری از افراد در سراسر جهان، حتی به پیش پا افتاده ترین خدمات که همان خدمات اولیه بانکی می‌باشد نیز دسترسی ندارند، و حتی نیمی از بزرگسالان به خصوص در کشورهای در حال توسعه حتی از داشتن حساب بانکی نیز محرومند. بر طبق این آمار فیس بوک هدف اصلی خودش را از ارائه ارز دیجیتال لیبرا، کمک کردن به این افراد با ایجاد یک اکوسیستم مالی که بتواند میلیاردها نفر را در سراسر دنیا به یکدیگر متصل کند، اعلام کرده است و هدف اولیه خود را فقط بر روی انتقال وجه قرار داده است.

همکاری با libra

با مشخص شدن هدف لیبرا در وایت پیپری که توسط اعضای این پروژه ارائه شد، در میان شرکت های بزرگ پرداختی، بسیاری از نهادهای خودجوش از جمله بانک جهانی زنان به انجمن لیبرا ملحق شدند.

لیبرا در خصوص شرایط همکاری خود چنین نوشته است:

هر شرکت و نهادی که قصد همکاری با لیبرا را داشته باشد و بخواهد به انجمن لیبرا ملحق شود و تاثیر اجتماعی مثبتی بر روی این پروژه داشته باشد، باید حداقل 5 سال سابقه در زمینه فعالیت های اجتماعی نظیر، کاهش فقر و بودجه عملیاتی بالای 50 میلیون دلار داشته باشد.
شرکت های جانبی عضو انجمن لیبرا قصد دارند که علاوه بر هدف اصلی و اولیه لیبرا که ایجاد بستری برای انتقال وجه است، خدمات خود را گسترش دهند و امکان پرداخت قبض، خریدکالا و… را با استفاده از لیبرا برای مشتریان خود فراهم کنند.

سرعت ارز دیجیتال لیبرا libra

چندی پیش یک ویدیو از رابط کاربری لیبرا منتشر شد که طبق آن، مشتریان لیبرا به راحتی قادر خواهند بود با بالاترین سرعت وجه موردنظرشان را برای دوستانشان انتقال دهند؛ در این ویدیو کاربران وجه خود را با سکه‌های لیبرا ارسال می‌کنند، اما موجودی کیف پول مخصوص لیبرا آن‌ها، براساس واحد پول فیات نشان داده می‌شود. همچنین برای ارسال پول به فردی دیگر در سایر کشورها، کیف پول لیبرا معادل فیاتی که گیرند در مقصد دریافت می‌کند را برای شما نمایش خواهد داد. همچنین طبق وایت پیپر ارائه شده توسط تیم رویایی لیبرا، سرعت تراکنش‌های این شبکه در ابتدا 1000 تراکنش بر ثانیه خواهد بود؛ که این مقدار نسبت به نیاز شبکه ممکن است افزایش یابد.

کارمزد libra

میزان کارمزد اعلام شده در وایت پیپر لیبرا، برای هر تراکنش بسیار ناچیز و نزدیک به صفر اعلام شده است.

بررسی فنی libra

لیبرا در بستر بلاک چین انحصاری خود راه اندازی خواهد شد و این زنجیره مبتنی بر الگوریتمی با عنوان «LibraBFT» است، که این الگوریتم شباهت زیادی با اثبات سهام (PoS) دارد.

تایید تراکنش ها در لیبرا

تایید هر تراکنش در این شبکه نیز به این صورت است که باید دو سوم مشارکت کنندگان(نودهای اعتبارسنج)، آن را تایید کنند؛ اما در شروع کار اعتبار سنجی و تایید تراکنش‌ها فقط توسط اعضای جامعه لیبرا انجام می‌شود.

شرایط عضو شدن در جامعه libra

اصلی ترین شرط عضو شدن در جامعه لیبرا این است که هر عضو باید حداقل 10 میلیون دلار وجه نقد به عنوان وثیقه و پشتوانه پرداخت کند. همچنین در آینده libra قصد دارد تا امکان مشارکت بیشتری با سپرده گذاری توکن های libra را نیز فراهم کند.

استفاده از زبان برنامه نویسی اختصاصی

بلاک چین لیبرا همچنین از زبان برنامه نویسی اختصاصی تحت عنوان «Move»، برای نوشتن قراردادهای هوشمند خود استفاده می‌کند. این نشان می‌دهند که لیبرا نیز مانند اتریوم چیزی فراتر از یک ارز دیجیتال باثبات است.

ناشناس بودن در libra

ارز دیجیتال libra نیز مانند بیت کوین و سایر بلاک چین ها از افراد، نام و اطلاعات واقعی نمی‌خواهد و افراد می‌توانند به صورت مستعار و تنها با آدرس و حساب‌های مستعار به فعالیت در شبکه بپردازند.

جمع بندی!

ارز دیجیتال لیبرا، یک ارز جهانی با هدف فراهم کردن انتقال پول به سراسر جهان است که توسط فیس بوک در سال 2018 معرفی شد. این ارز دیجیتال از ابتدا تا به امروز به دلیل مخالفت‌هایی که از سوی کارگزاران کشورهای مختلف با آن روبرو بوده، نتوانسته است به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کند. libra جز دسته استیبل‌ها بوده و قابلیت استخراج ندارد. محاسن و دامنه فعالیت‌های این ارز دیجیتال آنقدر زیاد است که یکی از مدیران آن ادعا کرده است، در هرجایی که تاکنون ویزا و مسترکارت استفاده می‌شده، ارز دیجیتال libra نیز پذیرفته خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *